fbpx

Kan jij al goed skiën? Met deze tips kom je nog soepeler de berg af! (deel 2)

Kracht in plaats van techniek.

Veel skiërs met wat ervaring skiën toch nog net wat te veel op kracht, in plaats van techniek. Natuurlijk kun je hiermee als brute baas met wat karakter en lef flink hard van de piste af knallen. Toch komen onze leraren Max en Avi je nog met een flink verschil voorbij schieten. En dat allemaal zonder al te veel zweten. Hoe komt dat?

In deze blogserie geven we regelmatig skitips voor gevorderden en beginners.
Vorige week gaven we tips voor het tegengaan van verzuurde benen en kuiten. Waarin we tips gaven voor skiërs die teveel naar achteren leunen. Naar achteren leunen kost ook erg veel kracht, maar er is nog een veelgemaakte fout die we vaak zien bij beginnende en gevorderde skiërs die erg veel energie en knieen kost.

Red je knie! Nooit meer met een gestrekt been door de bocht

Een veelgemaakte fout waarbij je veel kracht gebruikt, is om je dalski met een gestrekt been de sneeuw in te duwen om de bocht door te komen. Dus wanneer je naar links stuurt, zet je met een bijna gestrekt been je rechter ski in de sneeuw om druk te zetten. Niet alleen is deze techniek minder effectief, maar dus ook bijzonder slecht voor je knieën.. :(.

Tips

Probeer in elke bocht altijd door beiden knieen te buigen en je bovenlichaam naar het dal te richten. Hiermee verlaag je ook je zwaartepunt, waardoor er automatisch meer druk op je kanten komt. Je zult merken dat je hierdoor meer grip krijgt en minder snel omvalt, zonder dat je veel kracht hoeft te zetten. Een vrachtwagen kantelt bijvoorbeeld veel sneller om dan een lage personenauto. Knieën buigen dus! Om in die houding te komen, probeer eens deze oefening.

Oefening

Probeer in de bochten door je knieën te zakken en daarbij je dalhand ofwel buitenste hand naar je kuit te brengen. Het is voor deze oefening wellicht handig om je stokken even opzij te leggen. Je zult merken dat je door beide knieën zakt, maar om in evenwicht te blijven met je bovenlichaam boven je ski’s en naar het dal gericht blijft. Dat is precies wat je wilt!

 

 

Avi privé-leraar Ski Like a Pro

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

Je kunt hier meerdere opties selecteren

HotelPensionChaletAppartementPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.