fbpx

Kun jij al goed skiën? Met deze tips kom je nog soepeler de berg af! (deel 1)

Verzuurde benen en kuiten.

Ben jij zo technisch als Marcel Hircher, zo snel als Alberto Tomba of haal je met gemak alle mannen in zoals Lindsey Vonn? Lekker bezig wel jij! Toch zien we op de piste ongelofelijk veel mensen die wel ervaren zijn, maar technisch voor hun eigen gemak nog wel wat stappen kunnen maken. Uit onze jarenlange ervaring in het wedstrijdcircuit en gevorderde leraren trainingen weten wij dat het altijd soepeler en sneller kan! Om je te helpen om de komende wintersportvakantie nog soepeler te skiën, zetten we de komende tijd veel voorkomende problemen op een rij met handige tips en oefeningen. In dit eerste deel gaan we het hebben over verzuurde benen en kuiten.

Heb je na een paar baantjes al verzuurde benen en kuiten? Nee, je skischoenen zitten waarschijnlijk niet te strak! Waarschijnlijk leun je nog niet ver genoeg naar voren, dus daar gaan we je mee helpen. Als je namelijk te ver achterop je ski’s staat, komt er heel veel druk op je bovenbenen te staan. Bovendien verlies je grip omdat de voorkanten van je ski’s omhoog komen. Minder grip betekent veel meer verloren spierkracht ter compensatie. Als je genoeg naar voren leunt ben je veel meer in balans en hou je het veel langer vol dan de rest. Onthoud: Je ski’s en het verplaatsen van je gewicht moeten het werk doen.

Probeer om het gevoel te krijgen eens deze oefeningen:

1. Probeer op het moment dat je van kant wisselt in de bocht je bovenlichaam meer het dal in te laten ‘vallen’. Doe dat eens verder dan normaal gesproken comfortabel voelt. Voel je de extra grip aan de voorkant van je ski?

2. Misschien is je lichaam naar voren laten vallen een stapje te ver. Probeer dan eens beiden stokken in één hand te nemen en deze in de bocht te wisselen van je berghand naar je dalhand. Zo ga je vanzelf in de bocht meer naar voren leunen.

3. Oke. Nog eentje dan. 😉 Probeer in de bocht je stok steeds verder voor je uit in de sneeuw te prikken. Merk hoe je hierdoor juist niet omvalt.

Succes! Volgende week gaan we het hebben over kracht in plaats van techniek. Kun je niet wachten om bij te leren, neem eens een kijkje op onze website voor de mogelijkheden

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

Je kunt hier meerdere opties selecteren

HotelPensionChaletAppartementPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.