fbpx Skip to main content
Ski-weetjes
Wist je dat..

Wist u dat de meeste mensen (op steilere stukken) teveel met hun gewicht naar de berg toe leunen?

Met als gevolg, dat mensen onnodig vallen, waarbij tijdens de val het bovenlichaam als eerste de sneeuw raakt aan de bergzijde van de helling.

Wist u dat wanneer u omhoog springt of een omhoogspringende beweging maakt voordat u een bocht inzet, het minder kracht kost om een bocht te maken?

Dit komt doordat meteen na de opwaartse beweging voor het inzetten van een bocht, er minder gewicht op de ski zal staan. Minder gewicht op een voorwerp betekend dat het makkelijker draait of te verplaatsen is. Voorbeeld: Een normale stoel valt makkelijker te draaien wanneer er niemand op zit, dan wanneer dit wel het geval is.

Wist u dat skistokken meerdere functies hebben tijdens het skiën?

Skistokken zorgen namelijk voor stabiliteit tijdens het skiën, aangezien een stok  wanneer deze juist gebruikt wordt, altijd in de sneeuw geprikt staat op het moment dat de ski vlak op de sneeuw ligt, wat gebeurd tijdens het wisselen van kanten. Wat betekend dat er op het moment van de kanten wissel een moment is waarop de ski geen staalkanten in de sneeuw heeft staan voor grip of stabiliteit. Om deze reden zetten goed technische skiërs altijd een skistok in de sneeuw, aangezien zij op het moment van de kanten wissel ( tijdens het inzetten van een nieuwe bocht) nou eenmaal het instabielst zijn. Wordt er dan een evenwichtsfoutje gemaakt, dan is er een mogelijkheid tot steunen op de skistok, waardoor de skiër valt. Dit is overigens niet het enige waar een skistok goed voor is, een skistok kan namelijk ook nog gebruikt als draaihulp wanneer deze stevig in grond geprikt staat of wanneer er een duidelijke ritmische beweging mee wordt gemaakt en natuurlijk om mee af te remmen bij de skilift of die ene voordringer mee te blokkeren.

Wist u dat wanneer u harder wilt gaan over een hobbelige piste met veel sneeuwhopen, het aan te raden is om uw benen meer te buigen?

Wanneer u tijdens het skiën uw benen meer buigt en meer door de benen zakt, dan zullen uw benen als schokdempers gaan fungeren. Denkt u maar eens aan hoe u ergens vanaf springt. Nooit met gestrekte benen die op slot zitten, maar met gebogen benen zodat uw benen beter een klap op kunnen vangen. Gebruik dit dan ook tijdens het skiën.

Wist u dat het ontwerp van de off-piste ski’s van tegenwoordig, voort is gekomen uit de waterski?

Shane Mcconkey kwam op het idee om met een waterski off-piste te gaan skiën. Dit ging zo goed, dat Shane de waterski ging doorontwikken. Zo is de brede off-piste ski zoals wij die kennen ontstaan.

Wist u dat het tijdens het maken van geruschte bochten, lichter wordt om een bocht te maken wanneer u meer richting het dal leunt?

Dit komt doordat als u naar het dal leunt, er meer gewicht op de voorkant van de ski komt te staan en automatisch minder gewicht op de achterkant. Wat voordelig is aangezien de achter kant van de ski weg moet rutschen tijdens een bocht en dit gaat makkelijker als er minder gewicht op staat.

Wist u dat de ergste verwondingen met skiën vaak gebeuren op lage snelheid?

Dit komt doordat de ski’s tijdens crashes op lage snelheid vaak niet los klikken, hierdoor is de kans op het scheuren van je kniebanden extra groot. Het is dus verstandig om bindingen niet al te strak te afstellen of alleen te crashen met een redelijke snelheid.

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

De coronaclausule

Als je hebt geboekt na 4 oktober 2021 en wij kunnen de reis niet door laten gaan tijdens de winter van 2021/2022 , omdat wij de reis niet (veilig) uit kunnen voeren, dan geldt onderstaande clausule. De speciale corona-clausule is aanvullend op onze reisvoorwaarden.

De clausule:

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersport bedrijfsuitje met Ski Like a Pro!

 

Avi de Winter

+31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

 

  Je kunt hier meerdere opties selecteren

  HotelPensionAppartementenCateringserviceDriver serviceAppartement privéSki- en snowboardlessenVerhuurmateriaalLeuke activiteitenCoachingsessiesVluchten + transfersBusreisTreintickets

  Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

  Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.

   

  Venster sluiten

   

  Hé! Bedankt voor je interesse in een privé ski-/snowboardleraar van Ski Like a Pro!

  Avi de Winter

  +31(0)6 275 420 42 | info(at)skilikeapro.nl

  ‘Vraag hieronder naar onze tarieven en beschikbaarheid, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

  ‘Wist je trouwens al dat je ook je volledige reis op maat met accommodatie, skipas, vervoer en verhuur materiaal door Ski Like a Pro kunt laten verzorgen? Je krijgt bij het boeken van een accommodatie ook nog eens 10% korting op de privé-leraar!’

   

   Je kunt hier meerdere opties selecteren

   Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, leeftijd van de groepsleden.

    

   Maatregelen van Ski Like a Pro

   • Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en plaatselijke gezondheidsinstanties.
   • Ski- en snowboardlessen in kleine groepen van max. 8 pers. (en meestal zelfs max. 6 pers. zoals je van ons gewend bent).
   • We brengen je op de hoogte van de geldende maatregelen voor de start van de reis en tijdens de reis als er iets verandert.
   • 24/7 contactservice met reisleiding die ook in de Alpen aanwezig is in geval van nood.
   • Speciale coronaclausule voor onze reizen en diensten, zodat je geen enkel risico loopt.*

   Met de volgende maatregelen kun je rekening houden, maar de situatie kan snel wijzigen

   • Mondmaskers verplicht in rijen, skiliften en horeca. In Oostenrijk is een FFP2 mondmasker verplicht.
   • Vaste zitplaatsen in de horeca en geen statafels (mondkapje mag aan tafel af).
   • Corona toegangsbewijs verplicht in de horeca, skiliften en accommodaties.

   Dit kan gewoon zoals je gewend bent

   • Lekker skiën en snowboarden
   • Genieten van de schone berglucht
   • Wandelen
   • Heerlijke schnitzel , kaasfondue of pizza eten

   *Lees ook vooral de coronavirus update met de huidige annuleringsvoorwaarden voor annuleringen die te maken hebben met Corona en over hoe Ski Like a Pro
   omgaat met de coronacirsis en annuleringen.

    

   Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

   Avi de Winter

   +31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

   ‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

    

    Je kunt hier meerdere opties selecteren

    HotelPensionChaletAppartementSki- en snowboardlessenPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

    Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

    Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.