fbpx Skip to main content

Kan jij al goed skiën? Met deze tips kom je nog soepeler de berg af! (deel 3)

Meer grip bij slechtere condities.

Misschien herken je deze situatie wel. Je bent je skidag met heerlijk weer en fijne afdalingen begonnen, maar al snel slaat het weer om. Je komt een ijsplaat en een paar hobbels tegen en vervolgens kun je door de optrekkende mist geen sneeuw meer van de lucht onderscheiden. Opeens klinkt een berghut, schnitzel en een pul bier vele malen aantrekkelijker dan verder skiën. Slechtere omstandigheden kunnen er voor zorgen dat je skiplezier enorm achteruit holt, vooral door het gebrek aan grip en vertrouwen. En dat is zonde, want dat hoeft helemaal niet! In deze blog geven we een aantal tips waardoor je met een lach op je gezicht blijft skiën. Weer of geen weer.

In deze blogserie geven we regelmatig ski tips en oefeningen voor gevorderden en beginners. De vorige keer gaven we tips om meer op techniek te gaan skiën in plaats van op kracht. Eerdere edities van deze serie kun je vinden op onze blogpagina.

Grip op een ijsplaat

Ijsplaten zijn natuurlijk vervelende dingen. Je zit net in een heerlijke flow en gaat met een flinke snelheid naar beneden. Opeens verlies je bijna je grip op een ijsplaat en klap je op het nippertje net niet uit de bocht. Natuurlijk kun je dit niet altijd voorkomen, als je de ondergrond niet kan zien, maar je kunt jezelf een techniek aanleren waardoor je onder alle omstandigheden meer grip hebt op de piste. Veel skiërs vergeten dat skiën uit de heupen, knieën én de enkels komt. Je bovenlichaam is een stabiele factor die het geheel in balans moet houden en met je enkels knieën en heupen stuur je. Vooral de enkels worden hierbij het vaakst vergeten. Als je bewust met je enkels zorgt dat je kanten meer in de sneeuw worden gezet, zal je op iedere ondergrond, maar zeker ook op ijsplaten veel steviger staan. Om het gevoel te ervaren, raden we je deze oefening aan tijdens je volgende wintersport:

Probeerin de bocht bewust je gewicht te wisselen je grote naar je kleine teen, naar de kant waar je heen wil. Je merkt al snel dat je op deze manier je kanten scherper in de sneeuw zet. Als je het gevoel een beetje te pakken hebt, probeer hierbij ook bewust bij iedere bocht een punt te kiezen waar je heen wil sturen. Vervolgens wijs je met je voeten naar dat punt.

Vertrouw op je techniek bij slecht zicht

Slecht zicht blijft vervelend, of je nu goed kan skiën of niet, maar wanneer je vertrouwen in je techniek als sneeuw voor de zon verdwijnt is de kans op vallen vele malen hoger. Wat er vaak gebeurd is dat skiërs zich alleen maar focussen op de ondergrond en extreem vaak af gaan remmen en gaan uitwijken, waardoor je erg snel moe wordt en steeds vaker vroegtijdig denkt aan die schnitzel. In de meeste gevallen hoeft dat eigenlijk niet. Wanneer je onder normale omstandigheden niet terug zou deinzen voor een flinke hobbel in de piste, kun je er ook op vertrouwen dat je die hobbel overleeft wanneer je ‘m pas laat aan ziet komen. Als je in een stevige gebalanceerde skihouding staat overleef je eigenlijk iedere hobbel. Om meer zelfvertrouwen te kweken bij slecht zicht, raden we aan om deze oefening eens te proberen:

Probeer met jezelf af te spreken dat je je bochten ritme aanhoudt, wat je ook tegenkomt. Of dat nu korte of lange bochten zijn. (Kijk wel even uit voor andere mensen en obstakels die niet meegeven.) Merk bij welke snelheid je ieder obstakel eigenlijk prima overleeft. Probeer dit eerst eens met goed weer, mocht je nog niet zover zijn. Vervolgens daag je jezelf uit om ook bij slecht weer deze afspraak met jezelf na te komen. Als ritmehulp kun je bijvoorbeeld tellen: 1, 2, 3 links, 1, 2, 3, rechts, etc. Onze voorspelling is dat je veel soepeler de berg af komt dan zelf van te voren dacht dat je kon gaan met zo weinig zicht! Hoe vaker je dit oefent, hoe kalmer en zelfverzekerder je gaat skiën bij slecht zicht.

Succes! 

Ski Like a Pro privé-leraar

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

De coronaclausule

Als je hebt geboekt na 4 oktober 2021 en wij kunnen de reis niet door laten gaan tijdens de winter van 2021/2022 , omdat wij de reis niet (veilig) uit kunnen voeren, dan geldt onderstaande clausule. De speciale corona-clausule is aanvullend op onze reisvoorwaarden.

De clausule:

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersport bedrijfsuitje met Ski Like a Pro!

 

Avi de Winter

+31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

 

  Je kunt hier meerdere opties selecteren

  HotelPensionAppartementenCateringserviceDriver serviceAppartement privéSki- en snowboardlessenVerhuurmateriaalLeuke activiteitenCoachingsessiesVluchten + transfersBusreisTreintickets

  Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

  Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.

   

  Venster sluiten

   

  Hé! Bedankt voor je interesse in een privé ski-/snowboardleraar van Ski Like a Pro!

  Avi de Winter

  +31(0)6 275 420 42 | info(at)skilikeapro.nl

  ‘Vraag hieronder naar onze tarieven en beschikbaarheid, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

  ‘Wist je trouwens al dat je ook je volledige reis op maat met accommodatie, skipas, vervoer en verhuur materiaal door Ski Like a Pro kunt laten verzorgen? Je krijgt bij het boeken van een accommodatie ook nog eens 10% korting op de privé-leraar!’

   

   Je kunt hier meerdere opties selecteren

   Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, leeftijd van de groepsleden.

    

   Maatregelen van Ski Like a Pro

   • Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en plaatselijke gezondheidsinstanties.
   • Ski- en snowboardlessen in kleine groepen van max. 8 pers. (en meestal zelfs max. 6 pers. zoals je van ons gewend bent).
   • We brengen je op de hoogte van de geldende maatregelen voor de start van de reis en tijdens de reis als er iets verandert.
   • 24/7 contactservice met reisleiding die ook in de Alpen aanwezig is in geval van nood.
   • Speciale coronaclausule voor onze reizen en diensten, zodat je geen enkel risico loopt.*

   Met de volgende maatregelen kun je rekening houden, maar de situatie kan snel wijzigen

   • Mondmaskers verplicht in rijen, skiliften en horeca. In Oostenrijk is een FFP2 mondmasker verplicht.
   • Vaste zitplaatsen in de horeca en geen statafels (mondkapje mag aan tafel af).
   • Corona toegangsbewijs verplicht in de horeca, skiliften en accommodaties.

   Dit kan gewoon zoals je gewend bent

   • Lekker skiën en snowboarden
   • Genieten van de schone berglucht
   • Wandelen
   • Heerlijke schnitzel , kaasfondue of pizza eten

   *Lees ook vooral de coronavirus update met de huidige annuleringsvoorwaarden voor annuleringen die te maken hebben met Corona en over hoe Ski Like a Pro
   omgaat met de coronacirsis en annuleringen.

    

   Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

   Avi de Winter

   +31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

   ‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

    

    Je kunt hier meerdere opties selecteren

    HotelPensionChaletAppartementSki- en snowboardlessenPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

    Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

    Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.