Duurzaam ondernemen.

We zijn niet alleen op deze wereld.

Door duurzaam te ondernemen probeert Ski Like a Pro haar steentje bij te dragen voor een betere wereld en tegen de opwarming van de aarde. In de hoop dat ook de komende generaties nog kunnen genieten van een leven vol wintersport en sneeuwplezier. Juist in de Alpen, onze ‘playground’, zijn de effecten van klimaatverandering goed zichtbaar. Het winterseizoen schuift op, er zijn meer extremere weersveranderingen en op steeds meer plekken moet met kunstsneeuw gewerkt worden om onze geliefde sport uit te kunnen blijven oefenen.

Wat wij doen.

Wij zijn ons bewust van de grote impact die reizen en skigebieden hebben op het klimaat. Daarom proberen wij zo duurzaam mogelijk te ondernemen en hebben wij de volgende maatregelen getroffen:

Vervoer.

Om zo min mogelijk CO2 uit te stoten werken wij met een carpoolsysteem voor personeel.

Bij pakketreizen bieden wij altijd eerst de mogelijkheid om te reizen per (volle) touringcar alvorens wij schadelijkere alternatieven overwegen zoals vliegen of reizen per auto.

Wij werken samen met milieu vriendelijke vervoersbedrijven die uitsluitend werken met touringcars die voldoen aan de uitstootarme EURO 6 norm.

Door een kantoor aan huis te creëren. Zorgen wij ervoor dat er geen onnodig woon-werkverkeer hoeft plaats te vinden. Dit scheelt in het gebruik van fossiele brandstoffen.

Skimaterialen.

Wij voorzien al onze leraren van recyclebare en natuurlijk afbreekbare Houdini Sportswear wintersportkleding. Ook proberen wij de leraren bewust te maken van het belang van het dragen van ‘eerlijke kleding’. Houdini Sportswear heeft in 2018 een planetary boundaries onderzoek uit laten voeren naar de impact van hun kleding op het milieu, de werkomstandigheden binnen de gehele productieketen en het welzijn van de dieren waarvan het wol gebruikt wordt. Onder deze link kun je de resultaten van dit onderzoek vinden.

Al ons verhuurmateriaal waxen wij met biologisch afbreekbare wax van Holmenkol.

Afvalverwerking.

  • Onze groepen brengen wij onder bij accommodaties die afval scheiden.

Denk om het milieu. Over 100 jaar niet meer kunnen leven of skiën is rond uit sneu.

Weet jij iets waarmee wij nog groener kunnen worden? Laat het ons weten via ons contactformulier!