fbpx

BLOG: Wat maakt Ski Like a Pro.. Pro? Ons concept en leskwaliteit uitgelegd

By augustus 14th, 2020Nieuws

Leestijd: 1:40 minuten

Hoewel veel wintersporters ons in de afgelopen zes jaar wel eens voorbij hebben zien komen, krijgen we nog steeds wel eens de vraag: Wat doen jullie nou precies? Eigenlijk steeds meer, maar vanuit dezelfde simpele gedachte. In deze blog willen we je meer vertellen over ons concept en onze leskwaliteit. Wat maakt Ski Like a Pro.. Pro?

Toen wij in 2014 besloten om Ski Like a Pro te starten, hadden we geen idee dat we nu anno 2020 een compleet reisbureau zouden zijn, zoveel groepen zouden draaien en veel meer zouden doen dan privé ski- en snowboardlessen verzorgen op locatie. Op die bewuste 12 december in 2014 sloegen Max en ik de handen in elkaar. We dronken een biertje en fantaseerde over het hebben van onze eigen wintersport onderneming. ‘Waarom zouden we het niet gewoon doen?!’’ We vertrokken toen vanuit een simpele gedachte. We hadden echt iets aan te merken op het betrokkenheidsniveau en de leskwaliteit van veel scholen in Oostenrijk. Dat moet beter kunnen, vonden wij.

Inmiddels hadden wij op dat punt al veel ervaring vanuit onze ski- en snowboard opleidingen, het wedstrijdskiën en training en lesgeven op binnenbanen en bij verschillende skischolen in de sneeuw. We wisten dat we daardoor logischerwijs  meer konden geven dan de gemiddelde vakantiekracht. Door ons eigen bedrijf te starten konden we echt de kwaliteit leveren die we graag wilden, onze grootste passie zo vaak mogelijk uitoefenen en tijdens een heel winterseizoen in de bergen goed uit de kosten komen. We vonden het heel spannend, maar uiteindelijk zijn we in het diepe gesprongen en hebben we al onze andere carrièreplannen aan de zijlijn geparkeerd. Zo gezegd zo gedaan, zonder ooit één seconde spijt. We kunnen het iedereen aanraden.

Inmiddels zien we we jaarlijks een hoge terugkeer van vaste klanten en blijft onze vijf sterren review onaangetast. Daar doen we dan ook echt alles voor. De kwaliteit van onze leraren is daar een goed voorbeeld van en daar zijn we echt ontzettend trots op. Daar willen we je graag meer over vertellen.

Onze privé leraren hebben eigenlijk altijd twee petten op. De altijd beschikbare sportinstructeur en de verzorgende reisleider

De sportinstructeur

Een Ski Like A Pro privé leraar is gedurende de hele week beschikbaar om les te geven zolang de liften geopend zijn. Ze geven bijvoorbeeld ‘s ochtend les voor de kinderen en in de middag voor de volwassenen of beginners en gevorderden apart. Daarin kan de invulling verschillen, bijvoorbeeld een leuke (off-piste) tour afgewisseld met een techniekles. Hoe dan ook: we kijken altijd hoe de groep de privé leraar het beste kan benutten en plezier staat altijd voorop. Door onze lesmethode is het overigens eigenlijk bijna altijd mogelijk om ondanks niveauverschillen samen les te nemen. Wij noemen dat de differentiatiemethode. Iedereen in de groep krijgt oefeningen en coaching, aangepast op zijn of haar niveau. Zo is de lesdag dus altijd gezellig en leerzaam voor iedereen. Daarnaast adviseren we altijd om nooit meer dan 6 personen in een lesgroep te plaatsen, zodat we zeker weten dat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die nodig is om vooruitgang te boeken.

De reisleider

De privé leraar wordt eigenlijk bijna altijd aangeboden in combinatie met een maat reis van Ski Like a Pro. Dat houdt in dat de privé leraar tijdens de reis ook de belangrijke taak heeft om onze gasten zo goed mogelijk te verzorgen. Afhankelijk van de bijgeboekte opties, regelt de reisleider bijvoorbeeld dat al het verhuurmateriaal op naam in de juiste maat klaar staat bij de accommodatie, zorgt dat alle skipassen van de deelnemers klaar liggen om uitgedeeld te worden en dat de eerste restaurantreservering al is gemaakt. Daarnaast verkennen zij indien mogelijk het gebied, zodat zij de leukste plekjes aan kunnen wijzen en restaurants aan kunnen raden die zij meteen alvast voor de hele groep reserveren. Ze zijn er dus echt voor jou.

Wat maakt onze sport instructeur een pro?

Hoewel wij als oprichters zelf nog altijd op de latten staan, moeten ook onze seizoenskrachten ook passen binnen onze kwaliteitsnorm. Dat betekent: meters in de benen. Onze ski- en snowboardleraren zijn minstens in het bezit van een gevorderd Nederlandse skileraar B diploma, met een zware voorkeur voor een Oostenrijks Landes diploma. We kijken daarnaast altijd naar ervaring, persoonlijkheid en motivatie. Wat we het belangrijkst vinden is dat een leraar écht passie heeft voor het lesgeven en het bij voorkeur ziet als zijn of haar beroep. Vakantiekrachten die vooral komen voor de après ski en niet voor het lesgeven, zetten we dus eigenlijk niet in, tenzij onze groep de voorkeur heeft voor een partystarter.

Wat doen we nog meer?

Ski Like a Pro kreeg steeds vaker het verzoek om bij de privé leraar de volledige reis te regelen. Dat doen we heel graag! Onze focus verschuift inmiddels steeds meer naar het regelen van bijzondere (luxe)accommodaties binnen ons netwerk en het regelen van de heen en terugreis per touringcar, (privé)vliegtuig en taxi service van deur tot deur. Daarnaast organiseren we de complete programma invulling van een bedrijfs- of groepsreis. Hiervoor verwijzen we graag naar onze blog over onze gezonde en heerlijke cateringservice en onze blog over bij-activiteiten in de sneeuw. Daarnaast hoeven onze gasten niet zelf te sjouwen met eigen skimateriaal. Wij beschikken over een grote voorraad aan nieuw en modern ski- en snowboardmateriaal van a-merken waar we zelf ook enorm fan van zijn. 

Bedankt voor je interesse in deze blog! Mocht je meer willen weten, kijk vooral even op deze pagina of neem direct met mij contact op via avidewinter@skilikeapro.nl of +31 6 275 420 42.

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

Je kunt hier meerdere opties selecteren

HotelPensionChaletAppartementPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.