fbpx Skip to main content

BLOG: Wat maakt Ski Like a Pro.. Pro? Ons concept en leskwaliteit uitgelegd

Leestijd: 1:40 minuten

Hoewel veel wintersporters ons in de afgelopen zes jaar wel eens voorbij hebben zien komen, krijgen we nog steeds wel eens de vraag: Wat doen jullie nou precies? Eigenlijk steeds meer, maar vanuit dezelfde simpele gedachte. In deze blog willen we je meer vertellen over ons concept en onze leskwaliteit. Wat maakt Ski Like a Pro.. Pro?

Toen wij in 2014 besloten om Ski Like a Pro te starten, hadden we geen idee dat we nu anno 2020 een compleet reisbureau zouden zijn, zoveel groepen zouden draaien en veel meer zouden doen dan privé ski- en snowboardlessen verzorgen op locatie. Op die bewuste 12 december in 2014 sloegen Max en ik de handen in elkaar. We dronken een biertje en fantaseerde over het hebben van onze eigen wintersport onderneming. ‘Waarom zouden we het niet gewoon doen?!’’ We vertrokken toen vanuit een simpele gedachte. We hadden echt iets aan te merken op het betrokkenheidsniveau en de leskwaliteit van veel scholen in Oostenrijk. Dat moet beter kunnen, vonden wij.

Inmiddels hadden wij op dat punt al veel ervaring vanuit onze ski- en snowboard opleidingen, het wedstrijdskiën en training en lesgeven op binnenbanen en bij verschillende skischolen in de sneeuw. We wisten dat we daardoor logischerwijs  meer konden geven dan de gemiddelde vakantiekracht. Door ons eigen bedrijf te starten konden we echt de kwaliteit leveren die we graag wilden, onze grootste passie zo vaak mogelijk uitoefenen en tijdens een heel winterseizoen in de bergen goed uit de kosten komen. We vonden het heel spannend, maar uiteindelijk zijn we in het diepe gesprongen en hebben we al onze andere carrièreplannen aan de zijlijn geparkeerd. Zo gezegd zo gedaan, zonder ooit één seconde spijt. We kunnen het iedereen aanraden.

Inmiddels zien we we jaarlijks een hoge terugkeer van vaste klanten en blijft onze vijf sterren review onaangetast. Daar doen we dan ook echt alles voor. De kwaliteit van onze leraren is daar een goed voorbeeld van en daar zijn we echt ontzettend trots op. Daar willen we je graag meer over vertellen.

Onze privé leraren hebben eigenlijk altijd twee petten op. De altijd beschikbare sportinstructeur en de verzorgende reisleider

De sportinstructeur

Een Ski Like A Pro privé leraar is gedurende de hele week beschikbaar om les te geven zolang de liften geopend zijn. Ze geven bijvoorbeeld ‘s ochtend les voor de kinderen en in de middag voor de volwassenen of beginners en gevorderden apart. Daarin kan de invulling verschillen, bijvoorbeeld een leuke (off-piste) tour afgewisseld met een techniekles. Hoe dan ook: we kijken altijd hoe de groep de privé leraar het beste kan benutten en plezier staat altijd voorop. Door onze lesmethode is het overigens eigenlijk bijna altijd mogelijk om ondanks niveauverschillen samen les te nemen. Wij noemen dat de differentiatiemethode. Iedereen in de groep krijgt oefeningen en coaching, aangepast op zijn of haar niveau. Zo is de lesdag dus altijd gezellig en leerzaam voor iedereen. Daarnaast adviseren we altijd om nooit meer dan 6 personen in een lesgroep te plaatsen, zodat we zeker weten dat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die nodig is om vooruitgang te boeken.

De reisleider

De privé leraar wordt eigenlijk bijna altijd aangeboden in combinatie met een maat reis van Ski Like a Pro. Dat houdt in dat de privé leraar tijdens de reis ook de belangrijke taak heeft om onze gasten zo goed mogelijk te verzorgen. Afhankelijk van de bijgeboekte opties, regelt de reisleider bijvoorbeeld dat al het verhuurmateriaal op naam in de juiste maat klaar staat bij de accommodatie, zorgt dat alle skipassen van de deelnemers klaar liggen om uitgedeeld te worden en dat de eerste restaurantreservering al is gemaakt. Daarnaast verkennen zij indien mogelijk het gebied, zodat zij de leukste plekjes aan kunnen wijzen en restaurants aan kunnen raden die zij meteen alvast voor de hele groep reserveren. Ze zijn er dus echt voor jou.

Wat maakt onze sport instructeur een pro?

Hoewel wij als oprichters zelf nog altijd op de latten staan, moeten ook onze seizoenskrachten ook passen binnen onze kwaliteitsnorm. Dat betekent: meters in de benen. Onze ski- en snowboardleraren zijn minstens in het bezit van een gevorderd Nederlandse skileraar B diploma, met een zware voorkeur voor een Oostenrijks Landes diploma. We kijken daarnaast altijd naar ervaring, persoonlijkheid en motivatie. Wat we het belangrijkst vinden is dat een leraar écht passie heeft voor het lesgeven en het bij voorkeur ziet als zijn of haar beroep. Vakantiekrachten die vooral komen voor de après ski en niet voor het lesgeven, zetten we dus eigenlijk niet in, tenzij onze groep de voorkeur heeft voor een partystarter.

Wat doen we nog meer?

Ski Like a Pro kreeg steeds vaker het verzoek om bij de privé leraar de volledige reis te regelen. Dat doen we heel graag! Onze focus verschuift inmiddels steeds meer naar het regelen van bijzondere (luxe)accommodaties binnen ons netwerk en het regelen van de heen en terugreis per touringcar, (privé)vliegtuig en taxi service van deur tot deur. Daarnaast organiseren we de complete programma invulling van een bedrijfs- of groepsreis. Hiervoor verwijzen we graag naar onze blog over onze gezonde en heerlijke cateringservice en onze blog over bij-activiteiten in de sneeuw. Daarnaast hoeven onze gasten niet zelf te sjouwen met eigen skimateriaal. Wij beschikken over een grote voorraad aan nieuw en modern ski- en snowboardmateriaal van a-merken waar we zelf ook enorm fan van zijn. 

Bedankt voor je interesse in deze blog! Mocht je meer willen weten, kijk vooral even op deze pagina of neem direct met mij contact op via avidewinter@skilikeapro.nl of +31 6 275 420 42.

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

De coronaclausule

Als je hebt geboekt na 4 oktober 2021 en wij kunnen de reis niet door laten gaan tijdens de winter van 2021/2022 , omdat wij de reis niet (veilig) uit kunnen voeren, dan geldt onderstaande clausule. De speciale corona-clausule is aanvullend op onze reisvoorwaarden.

De clausule:

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersport bedrijfsuitje met Ski Like a Pro!

 

Avi de Winter

+31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

 

  Je kunt hier meerdere opties selecteren

  HotelPensionAppartementenCateringserviceDriver serviceAppartement privéSki- en snowboardlessenVerhuurmateriaalLeuke activiteitenCoachingsessiesVluchten + transfersBusreisTreintickets

  Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

  Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.

   

  Venster sluiten

   

  Hé! Bedankt voor je interesse in een privé ski-/snowboardleraar van Ski Like a Pro!

  Avi de Winter

  +31(0)6 275 420 42 | info(at)skilikeapro.nl

  ‘Vraag hieronder naar onze tarieven en beschikbaarheid, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

  ‘Wist je trouwens al dat je ook je volledige reis op maat met accommodatie, skipas, vervoer en verhuur materiaal door Ski Like a Pro kunt laten verzorgen? Je krijgt bij het boeken van een accommodatie ook nog eens 10% korting op de privé-leraar!’

   

   Je kunt hier meerdere opties selecteren

   Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, leeftijd van de groepsleden.

    

   Maatregelen van Ski Like a Pro

   • Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en plaatselijke gezondheidsinstanties.
   • Ski- en snowboardlessen in kleine groepen van max. 8 pers. (en meestal zelfs max. 6 pers. zoals je van ons gewend bent).
   • We brengen je op de hoogte van de geldende maatregelen voor de start van de reis en tijdens de reis als er iets verandert.
   • 24/7 contactservice met reisleiding die ook in de Alpen aanwezig is in geval van nood.
   • Speciale coronaclausule voor onze reizen en diensten, zodat je geen enkel risico loopt.*

   Met de volgende maatregelen kun je rekening houden, maar de situatie kan snel wijzigen

   • Mondmaskers verplicht in rijen, skiliften en horeca. In Oostenrijk is een FFP2 mondmasker verplicht.
   • Vaste zitplaatsen in de horeca en geen statafels (mondkapje mag aan tafel af).
   • Corona toegangsbewijs verplicht in de horeca, skiliften en accommodaties.

   Dit kan gewoon zoals je gewend bent

   • Lekker skiën en snowboarden
   • Genieten van de schone berglucht
   • Wandelen
   • Heerlijke schnitzel , kaasfondue of pizza eten

   *Lees ook vooral de coronavirus update met de huidige annuleringsvoorwaarden voor annuleringen die te maken hebben met Corona en over hoe Ski Like a Pro
   omgaat met de coronacirsis en annuleringen.

    

   Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

   Avi de Winter

   +31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

   ‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

    

    Je kunt hier meerdere opties selecteren

    HotelPensionChaletAppartementSki- en snowboardlessenPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

    Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

    Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.