fbpx Skip to main content

BLOG: 10 tips voor een wintersport met kinderen

Tip #1. Doe alvast een proeflesje thuis

De borstelbaan, rollerbaan en indoorbaan in Nederland zijn perfect geschikt om je kids voor te bereiden op het echte werk. Zo krijg je een eerste indruk hoe het is om met je kinderen in de sneeuw te staan. Bovendien is het een goed moment om de grote teleurstelling te voorkomen en uit te leggen als iemand ‘PIZZA’ roept het geen echte pizza is maar een rem beweging.

Tip #2. Boek een kindvriendelijk gebied

Een logische tip maar een moeilijke taak. Zoek een kindvriendelijk gebied dat precies bij jouw familie past. We snappen dat dit uren aan speurwerk is, en daarom helpen wij jou graag! We kijken naar jouw verwachtingen en zoeken daarbij het perfecte gebied. Dat bespaart jou weer tijd en zo weet je precies wat je kan verwachten!

Tip #3. Geef de kids een flitsend skipak of helm

Zie je het al voor je… allemaal kinderen die de piste afrazen, maar wacht welke was nou ook alweer van jou? Geef je kinderen daarom een flitsend skipak of helm zodat je ze al van kilometers afstand kan komen zien aan racen.

Tip #4. Weet je van wanten?

Wanten zijn over het algemeen veel warmer dan handschoenen met vingers. Een extra tip is om de wanten aan een touwtje door de jas te doen, zodat de kids met alle twee de wanten terugkomen.

Tip #5. Reis met een tussenstop

Als je met kinderen reist ben je natuurlijk meestal gebonden aan de schoolvakantie (kerst of krokus). Jij zal helaas niet de enige zijn die gebonden is aan deze vakantie. Daarom zal het heel druk op de weg worden. Het is aan te raden om een dagje eerder te gaan en een tussenstop in te lassen. Dit is ook bevorderlijk voor een minder lange reistijd en dat zullen de kinderen vast niet erg vinden:).

Tip #6. Huren in plaats van kopen

Eenmaal aangekomen op de bestemming, moet er natuurlijk materiaal worden aangeschaft. Het is handig om de materialen te huren voor de kinderen i.p.v. te kopen aangezien ze nog doorgroeien tot de puberteit. Bij Ski Like a Pro kun je de materialen vooraf al huren en zullen ze klaarstaan bij aankomst.

Tip #7. (Privé)les voor de kids

Waar leren kinderen beter skiën dan in een skiklas? Juist! Bij een privéleraar die gewoon lekker Nederlands spreekt. Ski Like a Pro biedt Nederlandstalige privéleraren aan. We snappen namelijk best dat het moeilijk is om je kinderen achter te laten en al helemaal bij iemand die geen Nederlands spreekt. Om de ouders op de hoogte te houden, maken we een groep chat aan en sturen we de grappigste/leukste foto’s van de kids tijdens het skiën (dan kun je ze toch een beetje in de gaten houden).

Tip #8. Haribo macht Kinder froh

Een handige tip is om Haribo snoepjes (gummibeertjes als klassieker) mee te nemen als je met je kids zelf erop uit gaat. Je hoeft ze maar uit je zak te halen en opeens hebben ze motivatie voor 2. Als de snoepjes dan natuurlijk nog niet opgegeten zijn door jezelf :).

Tip #9. Eten meenemen van thuis of toch liever een privé chef?

Over eten gesproken, het is heel handig om zelf eten mee te nemen van thuis aangezien je na een dag in de sneeuw echt geen zin hebt om nog boodschappen te doen. Maar als je echt eens wilt genieten, kan Ski Like a Pro een privé chef voor jullie regelen die de lekkerste en gezondste gerechten kan maken.

Tip #10. Schakel Ski Like a Pro in

Heerlijk een vakantie met je gezin of zelfs meerdere gezinnen, altijd lachen. Maar hoe realiseer je zo een vakantie met z’n allen en welk skigebied past nu het beste bij het gezin? Ski Like a Pro helpt je met alle plezier voor het vinden van het leukste skigebied, de mooiste accommodatie en al jouw wensen! Jouw wintersport, bijzonder goed geregeld! Neem eens een kijkje op www.skilikeapro.nl.

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

De coronaclausule

Als je hebt geboekt na 4 oktober 2021 en wij kunnen de reis niet door laten gaan tijdens de winter van 2021/2022 , omdat wij de reis niet (veilig) uit kunnen voeren, dan geldt onderstaande clausule. De speciale corona-clausule is aanvullend op onze reisvoorwaarden.

De clausule:

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersport bedrijfsuitje met Ski Like a Pro!

 

Avi de Winter

+31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

 

  Je kunt hier meerdere opties selecteren

  HotelPensionAppartementenCateringserviceDriver serviceAppartement privéSki- en snowboardlessenVerhuurmateriaalLeuke activiteitenCoachingsessiesVluchten + transfersBusreisTreintickets

  Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

  Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.

   

  Venster sluiten

   

  Hé! Bedankt voor je interesse in een privé ski-/snowboardleraar van Ski Like a Pro!

  Avi de Winter

  +31(0)6 275 420 42 | info(at)skilikeapro.nl

  ‘Vraag hieronder naar onze tarieven en beschikbaarheid, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

  ‘Wist je trouwens al dat je ook je volledige reis op maat met accommodatie, skipas, vervoer en verhuur materiaal door Ski Like a Pro kunt laten verzorgen? Je krijgt bij het boeken van een accommodatie ook nog eens 10% korting op de privé-leraar!’

   

   Je kunt hier meerdere opties selecteren

   Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, leeftijd van de groepsleden.

    

   Maatregelen van Ski Like a Pro

   • Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en plaatselijke gezondheidsinstanties.
   • Ski- en snowboardlessen in kleine groepen van max. 8 pers. (en meestal zelfs max. 6 pers. zoals je van ons gewend bent).
   • We brengen je op de hoogte van de geldende maatregelen voor de start van de reis en tijdens de reis als er iets verandert.
   • 24/7 contactservice met reisleiding die ook in de Alpen aanwezig is in geval van nood.
   • Speciale coronaclausule voor onze reizen en diensten, zodat je geen enkel risico loopt.*

   Met de volgende maatregelen kun je rekening houden, maar de situatie kan snel wijzigen

   • Mondmaskers verplicht in rijen, skiliften en horeca. In Oostenrijk is een FFP2 mondmasker verplicht.
   • Vaste zitplaatsen in de horeca en geen statafels (mondkapje mag aan tafel af).
   • Corona toegangsbewijs verplicht in de horeca, skiliften en accommodaties.

   Dit kan gewoon zoals je gewend bent

   • Lekker skiën en snowboarden
   • Genieten van de schone berglucht
   • Wandelen
   • Heerlijke schnitzel , kaasfondue of pizza eten

   *Lees ook vooral de coronavirus update met de huidige annuleringsvoorwaarden voor annuleringen die te maken hebben met Corona en over hoe Ski Like a Pro
   omgaat met de coronacirsis en annuleringen.

    

   Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

   Avi de Winter

   +31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

   ‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

    

    Je kunt hier meerdere opties selecteren

    HotelPensionChaletAppartementSki- en snowboardlessenPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

    Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

    Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.