fbpx Skip to main content

BLOG: 10 dingen die je kunt doen om in de wintersportmood te komen

BLOG: 10 dingen die je kan doen om toch in de wintersportmood te komen

De mooie witte bergtoppen en de strakke skischoenen zijn ingeruild voor prachtige witte muren en dikke huissloffen. Op het moment is er helaas weinig tot geen wintersportsfeer om ons heen. Toch betekent dit niet dat dit niet mogelijk is, want er zijn genoeg manieren om toch in die wintersportmood te komen! Nu zal je wel denken; huh maar ik kan toch geen bergen en sneeuw toveren? Nee helaas niet, maar het kan veel makkelijker dan dat! Deze blog geeft je 10 tips om toch in de wintersportmood te komen.

#1 Kaisserschmarren maken
Hoe moeilijk dit woord is om uit te spreken, hoe makkelijk het is om te maken en nog lekkerder om op te eten. Hier vind je een goed recept: https://www.blog.tirol/nl/2015/02/tiroler-kaiserschmarrn-het-originele-recept-om-dit-gerecht-thuis-te-maken/
Guten Apetit!

#2 Trek je meest foute skipak aan
Tijdens deze koude dagen is er niets beter dan in je meest foute skipak te kruipen om op te warmen, plus het is ook zo zonde om hem in je kast te laten liggen toch?

#3 Wii sport ski spel
Wanneer je meest foute skipak toch al uit de kast is getrokken, kun je direct de oude Wii ook uit de kast trekken en het ski spel op Wii sports opzetten. Alleen nog de ventilator voor ‘frisse berg lucht’ en je bent in no-time in de wintersportmood.

#4 Een goeie ski-film kijken of toch maar gewoon ‘Frozen’
Een paar goede aanraders zijn ‘A few words’, ‘The art of flight’ en ‘This is my winter’. Maar als je het toch stiekem liever wil laten bij ‘Frozen’, vertellen wij het niet verder hoor ;).

#5 Ruil de koffie maar in voor warme choco met rum
Als toevoeging op de bovenstaande tip, kan natuurlijk een lekker drankje niet missen. Warme choco met rum is het beste medicijn om je de hele avond lekker warm te houden.

#6 Sneeuwkanon kopen
Nu is Nederland niet persé het meest sneeuwzekere land, maar je kan het lot in eigen handen nemen door een klein sneeuwkanon te kopen.
Deze hebben wij thuis staan: BeamZ SNOW900
Het is een echte aanrader!

#7 Après-ski hutje in de tuin bouwen
Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers uhh… après-ski hut opzetten. De polonaise lopen en de buren gek maken met je prachtige luidkeelse zangtalenten, klinkt als een groot feest.

#8 Après-ski afspeellijst maken
‘Anton, Anton, Anton’, met deze hit kom je gegarandeerd in de wintersportmood. Mocht je nu super enthousiast zijn geworden door Anton, hebben wij een afspeellijst gemaakt voor jullie ter inspiratie: https://open.spotify.com/playlist/5igDoIqEBlXQ3v9XQywpHT?si=ndhDeKopQlacUuoPzWB1Cg

#9 Zoom call met de mooiste wintertoppen als achtergrond
Tegenwoordig is online het nieuwe offline en is zoom opeens populairder dan ooit. Online borrelen met een mooie achtergrond alsof je in de bergen zit.

#10 Been verzurende work-out
Och wat missen we die spierpijn in de vroege ochtend, toch? Maak je maar geen zorgen, er staan genoeg been verzurende work-outs op YouTube. Bedank ons morgen maar ;).

BONUS #11 Boek nu je wintersport voor volgend jaar!
Wij organiseren een onvergetelijke wintersport voor jouw familie, collega’s of leden. Neem een kijkje op onze homepagina

Corona en maatregelen op de plaats van bestemming

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wijziging en annulering

Deze situatie verandert geregeld. Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren, of u aanbieden deze om te boeken. Indien u zelf annuleert zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. U kunt de geboekte reis alleen kosteloos annuleren indien de omstandigheden op de bestemming zodanig verslechteren, dat dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de overeengekomen reisdiensten.

Aanvullende eisen bij het (in)reizen en op de bestemming

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test, een Covid-19vaccinatiebewijs, quarantainemaatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.. Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven is beperkt en verder kan worden beperkt. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.

U krijgt corona op reis of u vertoont symptomen?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Mogelijk wordt dit niet gedekt door een (reis)verzekering. Waar nodig zullen wij u in dat geval hulp en bijstand verlenen.

Quarantaine bij terugkomst in Nederland

De Nederlandse overheid kan een quarantaineadvies of -verplichting hanteren wanneer u Nederland terug inreist.

De coronaclausule

Als je hebt geboekt na 4 oktober 2021 en wij kunnen de reis niet door laten gaan tijdens de winter van 2021/2022 , omdat wij de reis niet (veilig) uit kunnen voeren, dan geldt onderstaande clausule. De speciale corona-clausule is aanvullend op onze reisvoorwaarden.

De clausule:

 

Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersport bedrijfsuitje met Ski Like a Pro!

 

Avi de Winter

+31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

 

 

  Je kunt hier meerdere opties selecteren

  HotelPensionAppartementenCateringserviceDriver serviceAppartement privéSki- en snowboardlessenVerhuurmateriaalLeuke activiteitenCoachingsessiesVluchten + transfersBusreisTreintickets

  Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

  Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.

   

  Venster sluiten

   

  Hé! Bedankt voor je interesse in een privé ski-/snowboardleraar van Ski Like a Pro!

  Avi de Winter

  +31(0)6 275 420 42 | info(at)skilikeapro.nl

  ‘Vraag hieronder naar onze tarieven en beschikbaarheid, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

  ‘Wist je trouwens al dat je ook je volledige reis op maat met accommodatie, skipas, vervoer en verhuur materiaal door Ski Like a Pro kunt laten verzorgen? Je krijgt bij het boeken van een accommodatie ook nog eens 10% korting op de privé-leraar!’

   

   Je kunt hier meerdere opties selecteren

   Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, leeftijd van de groepsleden.

    

   Maatregelen van Ski Like a Pro

   • Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM en plaatselijke gezondheidsinstanties.
   • Ski- en snowboardlessen in kleine groepen van max. 8 pers. (en meestal zelfs max. 6 pers. zoals je van ons gewend bent).
   • We brengen je op de hoogte van de geldende maatregelen voor de start van de reis en tijdens de reis als er iets verandert.
   • 24/7 contactservice met reisleiding die ook in de Alpen aanwezig is in geval van nood.
   • Speciale coronaclausule voor onze reizen en diensten, zodat je geen enkel risico loopt.*

   Met de volgende maatregelen kun je rekening houden, maar de situatie kan snel wijzigen

   • Mondmaskers verplicht in rijen, skiliften en horeca. In Oostenrijk is een FFP2 mondmasker verplicht.
   • Vaste zitplaatsen in de horeca en geen statafels (mondkapje mag aan tafel af).
   • Corona toegangsbewijs verplicht in de horeca, skiliften en accommodaties.

   Dit kan gewoon zoals je gewend bent

   • Lekker skiën en snowboarden
   • Genieten van de schone berglucht
   • Wandelen
   • Heerlijke schnitzel , kaasfondue of pizza eten

   *Lees ook vooral de coronavirus update met de huidige annuleringsvoorwaarden voor annuleringen die te maken hebben met Corona en over hoe Ski Like a Pro
   omgaat met de coronacirsis en annuleringen.

    

   Hé! Bedankt voor je interesse in een wintersportreis met Ski Like a Pro!

   Avi de Winter

   +31(0)6 275 420 42 | avidewinter(at)skilikeapro.nl

   ‘Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.’

    

    Je kunt hier meerdere opties selecteren

    HotelPensionChaletAppartementSki- en snowboardlessenPrivé-skileraarGidsVerhuurmateriaalLeuke activiteitenVluchten + transfersBusreisTreinticketsCateringserviceDriver serviceHousekeeping service

    Budget**Comfortabel***Luxe****Zeer luxe*****

    Groepssamenstelling, ski-/snowboardniveau, gewenst skigebied of aantal piste km. Vertel ons ook waar u vorige wintersport geweest bent en wat u toen wel en niet beviel.